Ziua limbii române

Ziua Limbii Române cred că este, în primul rând, o sărbătoare a diasporei! Acolo limba română este, realmente, în pericol! 

Serbarea limbii române în țară e ca serbarea aerului românesc, ca serbarea pământului românesc! Nu știu dacă și alte nații au așa ceva. Sunt curios dacă israelienii, care vorbesc un hibrid lingvistic, inventat de vreo 100 de ani, au o astfel de sărbătoare! 

Serbarea unei limbi are logică în context minoritar sau de persecuție. Altfel, festivism ușor caraghios.

Personal, cred că nu onorezi limba prin exaltare arhaizantă, ci, mai ales, prin dezvoltare culturală și științifică, prin forjarea ei ca instrument de comunicare capabil să întrupeze idei și concepte de ultimă oră.

Sigur, persiflările și stâlcirile nici nu intră în discuție.

Cât despre „dor”, „te iubesc”, „iubită”, „mamă” etc., nu-mi fac griji! E totul în siguranță aici!

Iar cei care, pe lângă 1-2 limbi străine importante, vorbesc și limba română corect, cred că se numără printre cei care, cu adevărat, cinstesc limba română!

Screenshot 2024-12-13 at 19.09.46

Vindecare și descoperire de sine,
prin postul doar cu apă

De ce a fost abandonat acest post de Biserică, deși a fost singurul post practicat de Iisus? Ce gânduri îți trec prin minte, după ce nu ai mâncat nimic o lună de zile? Cum se simte corpul în timpul postului numai cu apă și după ceea? Cum se simte autovindecarea? Cum se modifică relația cu mâncarea? Cum se modifică nivelul de energie și rezistența corpului, în general?

O carte-mărturisire, apreciată de cei care deja au citit-o pentru sinceritatea cu care a fost scrisă.

Pe aceeași temă

Abonează-te la newsletter.

Newsletter

This field is hidden when viewing the form
Nume